Noutati la Carturesti

Marți – 12 Noiembrie – 18:30 – Curs de fotografie PROIMAGE kids

Fotografia înseamnă emoţie, moment, amintire, mărturie. Imaginea poate schimba lumea, nu doar starea de spirit. Fotografia poate fi descoperită încă din copilărie, de aceea Pro Image Kids reia seria atelierelor pentru școlarii din Iași, cu vârste între 9 și 14 ani.
Din 24 septembrie 2013, în fiecare marți, de la ora 18.00, în librăria Cărturești din Palas Mall, copiii care îndrăgesc fotografia pot desluși câteva dintre tainele sale sau pot experimenta tehnici noi în domeniu. Opt întâlniri succesive, câteva hoinăreli cu aparatele şi o expozţie colectivă îi așteaptă pe micii fotografi din noua grupă, denumită “Speed”. ui, în căutarea de peisaje, instantanee și portrete.
Pentru ca școlarii de acum să nu regrete că atunci când vor fi mari nu au descoperit la timp camera foto, traineri le vor fi fotografii Pro Image. Foto-jurnalismul, fotografia publicitară din varii domenii (beauty, fashion, de produs, corporate etc.), de eveniment, peisaj şi arhitectură se numără printre genurile care au consacrat agenția.
Înscrierile în grupa “Speed” se fac pe e-mail (contact@proimage.ro) sau telefonic (0722.576.242). Informații suplimentare și imagini realizate de micii fotografi se găsesc pe www.kids.proimage.ro sau Facebook/Pro Image Kids.

Miercuri – 13 Noiembrie – 18:30 - Șezătoarea părinților – Dragă mamă/tată azi NU vreau la școală!

Dragi părinți, Vacanța se termină repede, repede și... o luăm de la capăt: rugăminți, șantaj, mici crize de nervi, îmbolnăviri subite, un arsenal minunat în diversitatea lui, pus la bătaie de copiii noștri în încercarea de a ne convinge să nu îi mai trimitem la școală.
Multe întrebări ne cutreieră, în astfel de momente, gîndurile:
Cum să fac să scap de ”circul” de dimineață?
Cum îl conving că școala e folositoare?
Cînd se termină lupta asta?
De ce nu pricepe că trebuie să își facă temele?
Cum procedez cînd refuză cu desăvîrșire să își facă temele?
Și multe altele.
Miercuri, 13 noiembrie, de la ora 18.30, noi vă așteptăm la Cărturești Palas să încercăm să răspundem împreună acestor întrebări și... altora.
Donația minimă: 10 lei

Joi – 14 Noiembrie – 18:30 – Playground - spațiu de joacă pentru oameni mari
Desfăşurarea jocului

• Runda I: Se alege jocul (dintre cele puse la bătaie sau cele aduse de acasă).
• Runda II: Se cucereşte masa şi se împrietenesc/aleg/cunosc/ochesc/analizează coechipierii.
• Runda III: Învăţăm regulamentul şi pornim lupta (fără vărsare de sânge şi fără distrugeri materiale).
Sfârşitul jocului
Se punctează imaginaţia, amuzamentul şi se ia de la capăt cu un nou joc.
Joaca se termină când se stinge lumina.


Vineri – 15 Noiembrie – 18:30 – Atelier tematic-culorile: căsuța cu păsări

Atelierul este unul special si isi propune sa dezvolte creativitatea copiilor sa sa le permita sa exploreze fara limite.
Pornind de la un joc sau o tema propusa, cu rabdare si indemanare crestem imaginatia si realizam obiecte unice.
Invatam sa socializam intr-un mediu in care lucram in echipa, dar si individual.
Ce vom crea? Povesti….pentru ca fiecare obiect care va iesi din manutele noastre va fi o poveste spusa de noi prin arta.
Copii vor avea libertatea deplina de a folosi orice culoare doresc si vor da obiectului ce forma le dicteaza mintea si inima. Fiecare intalnire va avea o tema stabilita intre anumite limite din punct de vedere al tehnicii si al subiectului, insa se va “modela” in functie de preferintele, abilitatea si varsta participantilor.
Grup de varsta: 5+
Participarea: 20 ron/copil (toate materialele incluse).
Înscrieri în limita locurilor disponibile la telefon 0740574524 sau mail ateliere.copii@gmail.com


Sâmbătă – 16 Noiembrie – 19:00 – Proiecție film documentar “Open Pit”

Documentarul “Open Pit” spune povestea uriașului complex de mine de aur Yanacocha din Peru. Minele au fost concesionate unuia dintre acționarii Gabriel Resources, compania americană Newmont, care este acuzată de locuitorii și activiștii din Peru că, prin cianurile folosite în procesul de exploatare, a distrus agricultura pe o rază de câteva zeci de kilometri și că, pentru a-și facilita accesul la zăcămintele de aur, a reușit să “cumpere” întreaga administrație publică, de la președintele țării, până la polițiștii cu cele mai mici grade.
După vizionarea filmului documentar vă provocăm la discuții.

Galerie foto