De vineri până duminică, piațeta centrală a parcului Palas va deveni locul de desfăşurare a celui mai mare festival din România dedicat peştelui. Pescia este locul în care pescarii şi amatorii de preparate marine îşi dau întâlnire cu producători şi firme de profil. Timp de trei zile, ieşenii se vor delecta cu delicii culinare din peşte: zacuscă, varză călită, mici, salată de icre, ciorbe, sushi şi multe alte preparate savuroase. În plus, cei pasionaţi vor putea participa la demonstraţii susţinute de bucătari profesionişti, unde vor învăţa secretele gătirii produselor marine. La eveniment vor fi prezenţi nutriţionişti şi profesori de biologie, care vor explica beneficiile consumului de peşte. Târgul va fi deschis publicului vineri şi sâmbătă între orele 10.00 şi 18.00, iar duminică vizitatorii pot veni în intervalul 10.00 – 16.00. În cadrul evenimentului se organizează şi o tombolă cu premii specifice preparării peştelui.