LightUp Festival - Festival de Video Mapping

08/06/2019 - 09/06/2019

EVENIMENTUL S-A ÎNCHEIAT

Update 10.06

Câștigătoarea marelui premiu LightUP Festival 2019, în valoare de 5.000 de euro, a fost echipa Rampages Production din China, a cărei proiecție a impresionat prin complexitate, explozia de culori și fundalul muzical, compus special de artiști. Premiul doi, în valoare de 3.000 de euro, a fost obținut de Sebastián Rodíguez Aros din Chile, iar premiul trei, în valoare de 1.000 de euro, a fost adjudecat de Vali Chincișan, din București.

Cei care și-au votat favoriții au participat și la o tombolă, în urma căreia au fost câștigate un iPhone XS, de ieșeanca Adina Panaite, și invitații la Festivalul Afterhills.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansamblul Palas pregătește un show de excepție și nenumărate surprize la cea de-a treia ediție a LightUP Festival, competiția internațională de video mapping care se va desfășura pe 8 iunie 2019. Un eveniment unicat pentru estul României, LightUP Festival a pus Iașul pe harta evenimentelor de specialitate, beneficiind de participarea unor concurenți din Europa, Asia, dar și de peste Ocean.

Proiecții spectaculoase, show de lumini, muzică bună și premii atractive sunt coordonatele și celei de-a treia ediții a competiției internaționale de video mapping LightUP Festival, organizată de ansamblul Palas. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 iunie, în parcul Palas, iar creațiile vor pune în valoare și vor anima fațada sudică a Palatului Culturii. Cei șase finaliști care vor fi prezenți la Iași, selectați de către un juriu de specialitate, sunt Adrian Manolescu & Constantin Ivancu și Vali Chincișan din România, Jeremy Oury & Michelle Falcon din Franța, Raymond Nogueira & Kid Lei & Akitsugu Fukushima din China, Miguel Angel Rivera din Mexic și Sebastián Rodíguez Aros din Chile.

Proiectele prezentate publicului într-un spectacol antrenant de lumină, culoare și sunet au ca temă comună „Future is Now” şi au obținut cel mai bun punctaj pentru criteriile: conținut, creativitate, tehnică, mesaj, impact vizual și includerea elementelor de arhitectură în producția video. Ca și la edițiile anterioare, câștigătorii vor fi desemnați de public, printr-un sistem de vot prin sms. Marele premiu va fi în valoare de 5.000 de euro, locul doi va primi 3.000 de euro, iar locul trei va câștiga 1.000 de euro. Valoarea totală a premiilor puse în joc este de 9.000 de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.lightupfestival.ro

LightUP Festival Palas Iași este, deopotrivă, un show de efecte vizuale, energic și interactiv, dar și un eveniment muzical. Este un proiect orientat către comunitatea regională, care prezintă latura inovatoare a artelor, într-o manieră spectaculoasă și antrenantă.

Live: http://lightupfestival.ro

Reminder