Caravana Filmelor Next

20 - 21 august 2014

EVENIMENTUL S-A ÎNCHEIAT


Pe 20 şi 21 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte în Iaşi, în Parcul Palas, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună, eveniment organizat ȋn parteneriat cu Palas Mall. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producţii naţionale şi internaţionale, reunite în două programe speciale.

Miercuri, 20 august, începând cu ora 21.30, în Parcul Palas e Disco Night. NexT Disco Night. În Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii, în Moore Street Masala dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colţ, iar în West Bank Story iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar.

Joi, 21 august, începând cu ora 21.30, în Iaşi e seara filmului scurt românesc la NexT Romanian Shorts. O comedie molcomă (Şanţul), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) şi ceva probleme de pe platoul de filmare (Şi băieţii câteodată), toate în cinci scurtmetraje româneşti “cu zvâc”, mai vechi şi mai noi.
Intrarea este liberă pentru ambele seri de proiecţie.

Reminder